Família: ARALIACEAE

Nom Família: ARALIACEAE

Descripció: Família amb 15 gèneres i 1.400 espècies. El gènere Hedera amb 2 espècies silvestres a Europa.

Característiques: - Arbust enfiladís amb moltes arrels adventícies. - Fulles alternes, lluents, coriàcies, amb 3-5 lòbuls les de les branques estèrils i senceres les de les branques fèrtils. - Inflorescències en umbel.les a l'extrem de branques floríferes ben diferenciades . - Flors hermafrodites, actinomorfes. - Calze molt petit, sencer o amb 5 dents. - Corol·la amb 5-10 pètals verd-groguencs, lliures, inserits sobre un disc nectarífer. - 5-10 estams sobre el disc. - Gineceu amb ovari amb 2-5 carpels. - Fruit en baia globosa, negra, amb 2-5 llavors blanques i rugoses.

Ecologia: Als penyals, roques, cavitats i enfilant-se sobre arbres vells a la Serra de Tramuntana. Naturalitzada a molts indrets, com els vores de cases de possessió, marges, etc.

Tàxons principals no endèmics: 1 única espècie: l'heura (Hedera helix).

Altres tàxons no autòctons: Altres tàxons alòctons molt coneguts als jardins són la fàtsia (Fatsia japonica) o les xefleres (Schefflera actinophylla, Schefflera arboricola), entre d'altres.

Usos: L'heura és una planta utilitzada amb fins medicinals, com a colorant per tenyir (els fruits) i com ornamental a jardins.

Llistat de gèneres