Alliaria petiolata (Bieb.) Cavara et Grande
Família: CRUCIFERAE (BRASSICACEAE)
Gènere: Alliaria
Nom comú català: Alenc. Allera. Herba d'All.
Nom comú castellà: Ajera. Aliaria. Hierba de ajo.
Distribució per províncies: Alacant. Barcelona. Castelló. Girona. Lleida. Tarragona. València.
Distribució general (Fitogeografia): Eurosiberiana
Usos i propietats: Comestible o usos alimentaris.
Època de floració: GenFebMarAbrMaiJunJulAgoSetOctNovDes
Formes vitals: Hemicriptòfit.
Hàbitats: Vorades de bosc. Marges o clarianes de boscos i herbassars nitròfils, en indrets humits o frescals.
Característiques: Herba de fins a 1 m d'alçada que fa una olor característica a all. Les fulles són llargament peciolades, dentades i cordiformes. La siliqua és torulosa, erecto-patent i presenta tres nervis valvars.