Herbario Virtual del Mediterráneo Occidental

Àrea de Botànica, Departament de Biologia, Universitat de les Illes Balears

Dryopteris affinis (Lowe) Fraser-Jenk. subsp. borreri (Newman) Fraser-Jenk.

Família : ASPIDIACEAE

Gènere : Dryopteris

    Nom comú català : Falguera mascle.

    Nom comú castellà : Dentabrón. Falso helecho macho. Helecho macho.

    Distribució per províncies : Girona. Lleida.

    Distribució general (Fitogeografia) : Eurosiberiana (Atlàntica)

    Època de floració : Maig. Juny. Juliol. Agost. Setembre. Octubre.

    Formes vitals : Hemicriptòfit.

    Hàbitat : Ambients nemorals i rocallosos, en indrets frescos i ombrívols (vernedes, fagedes, freixedenes...). Generalment sobre substrat calcari.

    Característiques : Falguera de rizoma molt gruixut. El pecíol i el raquis estan recoberts de esquames fosques. Les frondes són incompletament bipinnatisectes, amb els segments inferiors poc asimètrics. Les pínnules són fistonades, dentades a l'àpex (amb dents agudes), ± concrescents i atenuades a la base. Els sorus estan al revers de les frondes, són circulars i presenten un indusi caduc.

    Explicació Fitxa