Herbario Virtual del Mediterráneo Occidental

Àrea de Botànica, Departament de Biologia, Universitat de les Illes Balears

Coronopus didymus (L.) Sm.

Família : CRUCIFERAE (BRASSICACEAE)

Gènere : Coronopus

    Nom comú català : Cervina menuda.

    Nom comú castellà : Mastuerzo de Indias.

    Distribució per províncies : Alacant. Barcelona. Castelló. Girona. Illes Balears. Lleida. Tarragona. València.

    Distribució per illes : Eivissa. Formentera. Mallorca. Menorca.

    Distribució general (Fitogeografia) : Cosmopolita i subcosmopolita

    Època de floració : Març. Abril. Maig. Juny. Juliol.

    Formes vitals : Hemicriptòfit.

    Hàbitat : Camps eutròfics. Vores de camins. Ciutats.

    Categoria IUCN : Poc preocupant

    Característiques : Herba pròpia de llocs calcigats, sovint la trobarem entre les rajoles dels carrers o a llocs on hi ha bestiar. Viu sempre amb les fulles i branques aplicades al terra. Té les fulles dividides en lòbuls irregulars. Les flors són molt petites, sovint sense pètals o de menys de 0,5 mm, s'agrupen en raïms. Els fruits són ben característics perquè estan formats per dues peces simètriques més o menys llises. És molt semblant a Coronopus squamatus, que viu als mateixos indrets, es reconeix perquè aquesta espècie té pètals ben desenvolupats, de fins a 2 mm i el fruit molt rugós. Coronopus didymus és una planta introduïda d'Amèrica del Sud. Floreix al final de l'hivern i primavera.

    Estatus : Introduïda.

    Explicació Fitxa