Lens culinaris Medik. subsp. culinaris

Família: LEGUMINOSAE

Gènere: Lens

Nom comú català: Lenteja.

Nom comú castellà: Llentia. Llentilla.

Distribució general (Fitogeografia): Mediterrània

Usos i propietats: Comestible o usos alimentaris.

Època de floració: GenFebMarAbrMaiJunJulAgoSetOctNovDes

Formes vitals: Teròfit.

Hàbitats: Camps de conreu, Vores de camins, llocs alterats. Cultivades. Cultivada i a vegades subspontània.

Característiques: Planta herbàcia, erecta (fins 70 cm) i pubescent. Les fulles són imparipinnades amb gran nombre de folíols i amb un circell terminal. Desenvolupa unes flors petites de color blavenc en raïms axil·lars. Fruit en forma de llegum amb 1-3 granes que són les llenties. Es diferència de la subspècie nigricans degut a que aquesta darrera té la llegum més petita i les granes també més petites i de color obscur i no verdes.

Observacions: Planta cultivada, de vegades es troba subespontània.