Alliaria petiolata (Bieb.) Cavara et Grande

Família: CRUCIFERAE (BRASSICACEAE)

Gènere: Alliaria

Nom comú català: Alenc. Allera. Herba d'All.

Nom comú castellà: Ajera. Aliaria. Hierba de ajo.

Distribució per províncies: Barcelona. Girona. Lleida. Tarragona. València. Castelló. Alacant.

Distribució general (Fitogeografia): Eurosiberiana

Usos i propietats: Comestible o usos alimentaris.

Època de floració: GenFebMarAbrMaiJunJulAgoSetOctNovDes

Formes vitals: Hemicriptòfit.

Hàbitats: Vorades de bosc. Marges o clarianes de boscos i herbassars nitròfils, en indrets humits o frescals.

Característiques: Herba de fins a 1 m d'alçada que fa una olor característica a all. Les fulles són llargament peciolades, dentades i cordiformes. La siliqua és torulosa, erecto-patent i presenta tres nervis valvars.